Rusya sivillerin tahliyesine hız verdi

Rusya’nın Ukrayna harekâtı devam ediyor. Operasyonda Ukrayna’daki askeri tesisler hedef alınırken, bir yanda siviller tehlikeli bölgelerden tahliye ediliyor. Moskova, son 1 günde 20 bine yakın kişinin daha Rusya kentlerine tahliye edildiğini açıkladı. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 31 gündür yaptığı yardım çağrılarına yanıt vermeyen NATO'ya tepki gösterdi.

Ukrayna'nın deniz ve hava savunmasını etkisiz hale getiren Rus Ordusu, Ukrayna ordusuna ait 91 hedefin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev ve Lviv şehrindeki bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurdu. Hedefler arasında Lviv’de bir telsiz onarım tesisi ile Kiev’de Ukrayna ordusuna ait mühimmat ve yakıt depolarının bulunduğu belirtildi.

Bakanlık ayrıca, 61 Ukraynalı askerin gönüllü olarak teslim olduğunu ve bunların yarısından fazlasının üst düzey subay olduğunu açıkladı.

Kiev'in de olduğu 5 kentte Rus ordusunun kuşatması sürerken, sivillerin çatışma bölgelerinden tahliyelerine de hız verildi.

SON 24 SAATTE 19 BİN 694 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna genelinde, son 24 saatte 19 bin 694 kişi daha Rus ordusunun açtığı insani koridorlardan tahliye edildi. Rusya Savunma Bakanlığı, tahliye edilenlerden 3 bin 300'ünün çocuk olduğunu açıkladı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Denis Puşilin, her gün onlarca Ukraynalı askerin sivillerin arasına karışarak Mariupol'ü terk etmeye çalıştığını söyledi.

ZELENSKİY'NİN NATO TEPKİSİ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO'dan yardım çağrısını yineledi. 31 gündür aynı çağrıyı yapan ve NATO’nun sahip olduğu uçak ve tankların sadece yüzde birini istediklerini söyleyen Zelenskiy, ittifaka, "Avrupa-Atlantik topluluğuna ya kim liderlik ediyor? Moskova mı?" sözleriyle tepki gösterdi.

Sırbistan sınıra asker gönderdi Dünya "Kararı Biden değil Ruslar verir" Dünya Ukrayna ordusu teslim oluyor Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya