Et ve Süt Kurumu'ndan zam açıklaması

Kırmızı ete yapılan yüzde 48'lik zammın ardından Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama geldi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun "Piyasadan yüzde 66 daha ucuz satıyorduk, uzun kuyruklar oluşuyordu, o nedenle zam yaptık" dedi.

Et ve Süt Kurumu'ndan yüzde 48'lik et zammı ile ilgili açıklama geldi. Çok uzun kuyruklar oluşması nedeniyle fiyatların yukarı çekildiği belirtildi. Şu ifadelere yer verildi:

- Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi.

Dünya Gazetesi'ne konuşan Uzun, alım fiyatında artış yapılması gerektiğini belirtti. Sözlerine şöyle devam etti:

Hem sayın bakanımıza sunduk hem de Fiyat İstikrar Komitesi‘ne sunduk. Oradan çıkan karara göre alım fiyatında da artış olacak. Biz de zaten ihtiyacımız olan eti piyasadan kesilmiş et olarak alıyoruz. Bu konuda dijital - elektronik bir ihale açıyoruz. Kilosu 78 -79 liradan et alıyoruz.

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmıştı. Kurumun yeni fiyat listesine göre 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı 62,50 liradan 92 liraya yükselmişti.

Konutta KDV indirimi gelecek mi? Ekonomi Enflasyonla nasıl mücadele edilecek? Ekonomi Öğrenciler üretime destek oluyor Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi