Bakan Nebati'den enflasyon mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemiyel ilgili soruları yantladı. Kur korumalı mevduat sisteminin önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Nebati, porgramın hazineye etkisinin de çok düşük olduğunu belirtti. Türkiye'nin en önemli sorununun enflasyon olduğunu vurgulayan Nebati, yaz aylarıyla birlikte enflasyonda düşüşün başlayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemine dair açıklamalar yaptı.

Türk lirasına olan güven önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Nebati, Kur Korumalı Mevduat sisteminin hazineye etkisinin çok düşük olduğunu belirtti:

- Türk lirasına olan güven önemli bir noktaya geldi. Kur korumalı mevduatın hazineye etkisinin de çok düşük. Türk lirası zaten en zayıf döneminde gidecek bir yeri yok o yüzden vatandaşın içi rahat olsun.

BAKAN NEBATİ'DEN ENFLASYON MESAJI

Enflasyonda yaşanan artışları değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı, artışın dünya fiyatlarından kaynaklandığını kaydetti:

- Döviz kurunun enflasyonu tetiklediğini biliyoruz. Dünya fiyatlarından kaynaklanan enflasyonun baskısı altındayız. Türkiye fanus içinde yaşamıyor. Fransa'daki de Almanya'daki de Türkiye'deki de akaryakıt fiyatlarından etkileniyor.

Bakan Nebati, yaz ayları ile birlikte enflasyonda düşüş trendinin başlayacağını da söyledi:

- Yaz ile birlikte enflasyonda hafiften bir düşüş, ardından aralık ayında geçen aralıkta yüklendiğimiz yükleri atarak seçimlere doğru gideceğiz.
''Artış dünya fiyatlarından kaynaklanıyor'' Ekonomi Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev Ekonomi Konutta fahiş fiyat düzenlemesi Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi