Coffex İstanbul Kahve Fuarı başladı

Coffex İstanbul Kahve Endüstrisi Fuarı, 17 Mart’ta Haliç Kongre Merkezinde kapılarını 4. kez ziyarete açtı. Dünyanın dört bir yanından gelen kahve çeşitleri fuarda buluştu. Kahve severler için fuar 21 Mart’a kadar devam edecek.

Haber: Ülkühan Sercan Doğanbey

Coffex İstanbul Fuarı, Türkiye’de Kahve endüstrisi alanında yapılan tek ve en önemli fuar olma özelliği taşıyor.

Kahve profesyonellerinin ve kahve tutkunlarının her yıl merak ve heyecanla beklediği fuara gelen ziyaretçiler ise keyifli anlar yaşadı.

Fuarda profesyonel kahve makinaları, Coffee Shoplar, kahve öğütücüler ve çeşit çeşit kahve türleri bulunuyor.

Türkiye kahve pazarında zirveyi yakalamayı planlayan Endonezyalı üreticiler, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle kahve ticaretinde önemli bir nokta olduğuna dikkat çektiler:

- Endonezya kahvelerini tanıtmak için buradayız. Türkiye ile daha fazla işbirliği kurmak istiyoruz. Endonezya kahvesini keşfetmek isteyen herkesi fuarımıza bekliyoruz. Kahveler Endonezya'nın umudunu mutluluğunu da barındırıyor. Çok fazla çiftçinin emeği var. Mutlaka denemelisiniz.

Dünyada kahve üretiminde 4. sırada yer alan Endonezya, kahve üretimi ve ticaretinde dünya lideri olabilmek için kahve tanıtım etkinlikleri yapıyor.

Endonezya İstanbul Konsolosluğu yetkilileri, Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında köprü vazifesi gördüğünü vurguladılar:

- Geçtiğimiz sene de buradaydık. İlgi ve beğeniler bizi mutlu ediyor. Buranın önemi sadece kahvelerden oluşmuyor. Endonezya'nın kültürünü de tanıtıyor. Bu fuar'ın endonezya ve Türkiye ilişkilerini güçlendireceğini düşünüyoruz.

Türkiye‘de faaliyetleri arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Dewi, Endonezya kahvesinin kültürünü de anlattı:

- Çok fazla kahve çeşidimiz var hepsi yüksek kalite ürünler. Tamamı organik yöntemlerle üretiliyor içeriğinde kimyasal yok. Türkiye'de bu etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz. Herkesi stantlarımıza bekliyoruz.

Endonezya’da birbirinden farklı aromada dünyaca tanınmış 17 farklı kahve türü yetişiyor. Misafirler Endonezya Kahvesi stantlarında istedikleri kahve çeşitlerinden tadım da yapabiliyor.

Fuar kahve severler için çeşitli imkanlar sağlıyor. İlgi çeken fuar 21 Mart’ta son bulacak.

İşte 1915 Çanakkale Köprüsü'nün özellikleri Yurt Çanakkale Zaferi yurtta törenlerle kutlandı Yurt Geri itilen göçmenler 3 bini aştı Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt