İşte 1915 Çanakkale Köprüsü'nün özellikleri

1915 Çanakkale Köprüsü, ulaşımda hem zamandan hem de akaryakıttan tasarruf sağlayacak. Aynı zamanda ‘Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ kapsamında, Türkiye’nin öncülük ettiği ‘Orta Koridor’ girişiminin de bir parçası. Çanakkale Köprüsü, Beijing’ten Londra’ya kesintisiz ticaret yolu oluşturma hedefine katkı sunacak.

Hizmete giren 1915 Çanakkale Köprüsü ile Avrupa ve Trakya'dan gelen trafik yükü, Çanakkale üzerinden Güney Marmara ve Ege'ye ulaşacak. Feribotla saatler süren iki yaka arasındaki ulaşım köprüyle 6 dakikaya düşecek.

Çanakkale Köprüsü, Çin “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” kapsamında, Türkiye’nin öncülük ettiği ‘Orta Koridor’ girişiminin de önemli bir parçası… Beijing’ten Londra’ya kesintisiz ticaret yolu oluşturma hedefine katkı sunacak.

UlUsal Kanal canlı yayınına katılan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir de, Çanakkale Köprüsü’nün, Çin’den Avrupa bağlantının önemli güzergahlarından biri olacağını belirtti.

Çanakkale Köprüsü, ulaşımda zamanda tasarrufun yanı sıra enerji de tasarrufu sağlanacak. Köprü ile akaryakıt tüketiminde yıllık 31 milyon avro tasarruf bekleniyor. Köprü ve otoyol bağlantılarında kullanılacak LED aydınlatma sistemiyle de yılda 3 milyon 530 bin kilovat saate yakın enerji tasarrufu öngörülüyor.

Çanakkale Köprüsü, 318 metre kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek kulelere sahip asma köprüsü oldu. Üzerinde de Çanakkale Zaferi’ne atıfta bulunan semboller yer alıyor.

Çanakkale Zaferi yurtta törenlerle kutlandı Yurt Geri itilen göçmenler 3 bini aştı Yurt Özlem Çerçioğlu'na yeni dava iddiası Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt