Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Emniyet Teşkilatı'na doğu görevlerinin süresini düşürülmesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi. "Erdoğan’ın imzaladığı bölge sistemi tam bir garabettir" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi. Soylu, “Ortağın HDPKK yönetmelik mahiridir, belediyelerinize verdiği örgüt mensupları gibi” dedi.

Emniyet Teşkilatı’na bölge sistemi getirildi. Yönetmelikle beraber siyasette yeni bir tartışma açıldı.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelikle polislerin doğu görev süreleri düşürüldü, atamalarda yeni düzenlemeler yapıldı.

CHP’DEN YÖNETMELİĞE TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetmeliğe sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

- Erdoğan’ın imzaladığı "Bölge Sistemi" tam bir garabettir. Saray, hayatı zorluklarla dolu olan Polisimize “Daha çok zorluğa katlanacaksın” diyor. Emniyet Teşkilatımızda gece gündüz emek veren kardeşlerimiz hiç merak etmesin, bu bozuk yönetmeliği iktidara gelir gelmez kaldıracağız!

”BÜYÜKELÇİLİYE ONAYLATMIŞ”

Kılıçdaroğlu’na yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Yönetmeliğin 2024’te yürürlüğe gireceğine dikkat çeken Soylu da sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

- Birçok olumlu düzenlemeyle polisimizin şark süresini indiren, bölge düzenlemesini 2024'te başlatacak yönetmelik için Kılıçdaroğlu; ilgili büyükelçiye! onaylatarak tweet atmış. Ortağın HDPKK yönetmelik mahiridir, belediyelerinize verdiği örgüt mensupları gibi. Geliyor gelmekte olan.
''Çanakkale'de ortaya konan mücadele ruhu varoluş şartımızdır'' Siyaset Babacan FETÖ kumpaslarına sahip çıktı Siyaset CHP ve HDP'li vekiller hakkında fezleke Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset