Sivas'ta sıfır atık kütüphanesi

Sivas'ta, öğrenciler ve öğretmenler, kullanılmayan otomobil ve bisikletin de aralarında bulunduğu birçok atık malzemeyi değerlendirerek "Sıfır Atık Kütüphanesi" kurdu. Kütüphane öğrenciler ve öğretmenler için motivasyon kaynağı oldu.

Sivas Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında atıl malzemeleri değerlendirerek, kütüphane yaptı.

Kütüphanenin kitap ihtiyacı da öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Arslan, Sivas'ta kütüphanesiz okul kalmadığını söyledi.

Geri dönüşüm kütüphanelerinin oluşturulmasında da büyük ivme yakaladıklarını belirten Arslan, Sıfır Atık Kütüphanesi"nin farkındalık yarattığını söyledi:

- Şu anda ilimizde 28 okulumuzda geri dönüşüm kütüphaneleri kuruldu. Okulumuzda iki kütüphane var ama öğrencilerimizin en çok geldiği, kitap aldığı kütüphane burası. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, hurdalıklardan, atık malzemelerin bulunduğu yerlerden bunları gönüllü toplayıp kütüphaneyi ortaya çıkarttılar. Bu kütüphaneler sayesinde hem öğreniyoruz hem öğretiyoruz, atıklarla kirletilen dünyamızın temizliğine katkı sağlayarak farkındalık oluşturuyoruz. Ülkemizde bu tür kütüphaneler var ama biz iddia ediyoruz, belki de bu tasarımda, bu konsepte geri dönüşüm kütüphanesi yok. Buradaki hiçbir malzeme yeni değil.

Okul müdürü Aytekin Yıldırım, kütüphanenin öğrenci ve öğretmenleri kitap okumaya özendiren bir mekan haline geldiğini belirtti:

- Kütüphanemizde kurumuş ağaç gövdelerinden tabureler, pazarlardan topladığımız kasalardan raflar oluşturduk. Atık plastiklerden çiçeklikler oluşturarak geri dönüşüme kazandırdık. emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederim.

Öğrenciler kütüphanede ders çalışmak ve vakit geçirmekten mutlu:

- Tuhaf ama güzel bir ortamda kitap okumak insanın içini açıyor ve kitap okuma isteği daha çok canlanıyor. Kütüphaneden çıkmak istemiyorum.
''Öğrenci başına kitap sayısı 7'ye çıkacak'' Eğitim Bursa'da öğrencilere büyük destek Eğitim Üniversite sınavları ne olacak? Eğitim Yurt sonuçları açıklandı Eğitim Türkiye ile Fransa arasında okul krizi Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde 22 madde Meclis'ten geçti Eğitim Yaz tatili başlıyor! 3 aylık tatil nasıl değerlendirilmeli? Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki! Eğitim Ücretli öğretmenler kadro istiyor! Eğitim 19 milyon öğrenci için son hafta: Eğitim "Liyakatli atamalar yapılsın" Eğitim LGS'ye sayılı günler kaldı Eğitim