Rusya-Ukrayna müzakeresi başladı

Rusya ile Ukrayna, müzakereler kapsamında üçünçü kez bir araya geldi. Müzakere masası bu kez Belarus’un Belovejskaya Puşa bölgesinde kuruldu. Görüşme öncesinde Rusya, operasyonun bitirilmesi için şartlarını bir kez daha hatırlattı. Kremlin, “3 şartımız yerine getirilirse askeri harekat anında duracak' dedi.

Rusya'nın Ukrayna harekatının 12 gününde taraflar bir kez daha müzakere masasına oturdu.

Görüşmelerin 3. turu için heyetler bu kez, Belarus’un Belovejskaya Puşa bölgesinde buluştu.

İlki 28 Şubat, ikincisi 3 Mart'ta düzenlenen barış görüşmelerinde henüz somut sonuç alınamadı ama İkinci tur görüşmelerinde taraflar, sivillerin tahliyesi için insani koridorlar oluşturulması konusunda anlaştı.

3. Tur görüşme öncesinde Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "İlettiğimiz 3 şart yerine getirilirse, operasyon anında sonlanır." dedi.

Peskov, bu şartları ise, Kiev yönetiminin militarizmden arıntırılması, tarafsız bir ülke olarak kalacağını anayasasında sabitlemesi ve Kırım’da Rusya'nın egemenliğini tanıması olarak sıraladı.

Kremlin Sözcüsü, Ukrayna’nın tarafsız ülke olması şartına ilişkin, “Anayasalarında, Ukrayna’nın herhangi bir blokta yer almayı reddedeceğine dair düzenlemeler yapmalılar. Bu sadece anayasa üstünde yapılacak değişikliklerle mümkün olabilir” ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü, Ukrayna yönetiminin, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini bağımsız topraklar olarak tanımasını istediklerini de belirtti.

ABD'nin Ukrayna kışkırtması ifşa oldu Dünya ''Almanya Rusya konusunda ABD'ye boyun eğmeyecek'' Dünya Rusya dost olmayan ülkeleri açıkladı Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya