''Biz Türk insanıyız her şeyi başarabiliriz''

Milli Atlet Derya Ateş, Ankara'a düzenlenen Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingine katıldı. Ateş burada kürsüden vatandaşlara seslendi. Ateş, ''Buradan bir şeyler başarmak isteyen insanlara sesleniyorum: Her zaman bir davanız olsun. Her zaman bir hedefiniz, bir umudunuz olsun ve yapamayacağınızı söyleyen insanlara asla aldanmayın. Siz her şeyi yapabilirsiniz. Hem erkek hem kadın biz Türk insanıyız. Biz her şeyi başarabiliriz'' şeklinde konuştu.

Milli Atlet Derya Ateş, Ankara'a düzenlenen Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingine katıldı. Ateş burada kürsüden vatandaşlara seslendi.

Türk Atletizm Milli Takım sporcusu olduğunu belirten Derya Ateş şöyle devam etti: ''Buraya küçük bir köyden geliyorum. Hikayemden gurur duyuyorum. Hikayemden gurur duyuyorum. Hayatım fedakarlıklarla ve mücadeleyle geçti. Çünkü bunu bana annem öğretti'' dedi.

Milli Atlet Derya Ateş'in konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Buraya küçük bir köyden geliyorum. Hikayemden gurur duyuyorum. Hikayemden gurur duyuyorum. Hayatım fedakarlıklarla ve mücadeleyle geçti. Çünkü bunu bana annem öğretti.

- Annemi bir rol model olarak aldım, Köyümüzde koşarken çok söylemlere maruz kaldım. İnsanlar beni eleştirdi. Bazen çok ağladım. Bazen çok güldüm. Bazen Trafik polisleri beni durdurdu: ''Kızım nereye koşuyorsun" diye sordular.

- Ama bunlar beni asla yıldırmadı. Hayatımda her zaman bir hedefim oldu. Ülkemi gururlandırmak gibi bir niyetim oldu. Beni bir rol model olarak görmelerini istedim. Bugün Türk milli takımında milli sporcuyum. 3000 engelli koşuda ülkemizi temsil ediyorum.

- İmkanlarımız sınırlıydı. Saha yoktu, dağlarda koşuyordum, ana yollarda koşuyordum. Ama bir davam vardı. Bu davada başarılı olmam gerekiyordu. İnsanlar her zaman yapamayacağınızı söyleyecekler, küçümseyecekler, bazen çok cinsiyetçi yaklaşacaklar ama ben bunları hiçbir zaman devam ettim.

- Her zaman davanın peşinden gittim. Göğsümde bu formayı taşıdığım sürece ve Cumhuriyet Kadınlarından aldığım güçle birlikte ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime sizlere söz veriyorum.

- Biz bu ülkenin, biz bu ecdadın torunlarıyız ve ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu ülke  için birlik olmalıyız, beraber olmalıyız. Her zaman birbirimize destek olmalıyız çünkü biz Türkiyeyiz. Ülkemize her zaman sahip çıkmamız gerekiyor.  Bir tünelin ucunda ışık varsa o ışık biz olmalıyız.

- Beni davet eden Cumhuriyet Kadınları Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Sizinle olmak çok heyecan verici.

- Buradan bir şeyler başarmak isteyen insanlara sesleniyorum: Her zaman bir davanız olsun. Her zaman bir hedefiniz, bir umudunuz olsun ve yapamayacağınızı söyleyen insanlara asla aldanmayın. Siz her şeyi yapabilirsiniz. Hem erkek hem kadın biz Türk insanıyız. Biz her şeyi başarabiliriz çünkü bizim atalarımız bize bunu öğretti bizim damarlarımızdaki akan kan bize bunu öğretti. çok teşekkür ederim

''Kaderimizi ülkemizin kaderiyle birleştirdik'' Canlı Bağlantılar - Konuklar ''Üreten Kadın Türkiye'nin geleceğidir'' Canlı Bağlantılar - Konuklar ''Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi bir çığır açacak'' Canlı Bağlantılar - Konuklar Erdoğan, Fetövari çıkışıyla kimleri kastetti? Uzman Görüşü Ücretli Öğretmenler haklarını istiyor! Uzman Görüşü Altında düşüş devam edecek mi? Uzman Görüşü Fransa Afrika'dan tekme tokat kovuluyor! Uzman Görüşü İstanbul depremi için korkutan uyarı! Uzman Görüşü "Yakında tüm kesimler ayaklanacak!" Uzman Görüşü "Atatürk'ün Hollywood'a ihtiyacı yok!" Uzman Görüşü Otizm nedir ve nasıl anlaşılır? Uzman Görüşü Konut sorununa çözüm! Uzman Görüşü