Rusya'dan ABD baskısı açıklaması

Rusya ile Ukrayna müzakere görüşmeleri için ikinci kez masaya oturuyor. Belarus Polonya sınırındaki görüşme öncesi Rsuya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus Dişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev’in, görüşmeleri, ABD’nin emirleri doğrultusunda ertelediğini belirtti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Zelensky yönetimi masaya oturma kararı aldı.

Rusya ve Ukrayna, müzakereler kapsamında ikinci kez bir araya geliyor. Heyetler, bu kez Belarus-Polonya sınırında buluşuyor.

İkinci tur görüşmenin sabah saatlerinde başlaması bekleniyordu ancak Ukrayna tarafındaki belirsizlik nedeniyle akşam saatlerinde yapılacağı açıklandı.

Daha önce ertelendiği duyurulan görüşmeyle ilgili gün içinde hem Kremli’nden hem de Rusya Dışişleri Bakanlığından açıklamalar yapıldı.

Kremlin Sözcüsü Dymitri Peskov, Rus heyetinin müzakere masasında olduğunu ve Ukrayna heyeteni bekleyeceğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Kiev’in, görüşmeleri, ABD’nin emirleri doğrultusunda ertelediğini belirtti.

Akşam saatlerinde Ukrayna’dan “görüşmeye katılacağız” açıklaması geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Aleksey Arestoviç, müzakerelerin 2. turunun akşam saatlerinde yapılacağını duyurdu. “Ukrayna kendi pozisyonlarında ısrar etmeye devam edecek”dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında ilk görüşme Belarus-Ukrayna sınırında yapılmış, heyetler müzakerelerin devam etmesi konusunda mutabık kalmıştı.

Görüşmelerde Rusya heyetine Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetine ise Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak başkanlık ediyor.

Rusya'nın KKTC'yi tanıma sinyali Dünya Venezuela'dan Rusya'ya tam destek Dünya ''Rusya bu yaptırımlara hazırlıklı'' Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya