Venezuela'dan Rusya'ya tam destek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Rusya'nın Ukrayna harekatına desteğini yineleyen Maduro, ABD ve NATO’nun bölgeye yönelik istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini kınadı. Suriye'den de ABD ve müttefiklerine kınama geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, bölgedeki krize, ABD ve Batı'nın Ukrayna'yı kışkırtmasının neden olduğunu belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna harekatına ilişkin son durum ele alındı.

Maduro, ülkesinin Rusya’ya desteğini bir kez dile getirirken, ABD ve NATO’nun bölgeye yönelik istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini kınadı.

Venezuela Devlet Başkanı ayrıca, Batılı ülkelerce Rusya’ya yönelik yürütülen dezenformasyon kampanyasına karşı koymanın önemine vurgu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, görüşmede, Ukrayna harekatının hedeflerini hatırlattı. Putin bu hedefleri, Donbass’ta sivillerin korunması, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin tanınması, Kırım’ın Rusya toprağı olarak kabul edilmesi ve Kiev yönetiminin Nazizmden arındırılarak, tarafsız bir statüye kavuşturulması olarak sıraladı.

SURİYE’DEN ABD VE MÜTTEFİKLERİNE KINAMA

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Rusya’ya karşı Ukrayna’yı kışkırtarak bölgede kriz çıkardıklarını belirterek, ABD ve müttefiklerini kınadı.

- NATO'yu yeniden canlandırmak ve rolünü genişletmek için ABD tarafından üretilen Rusya'yla gerilimin tırmanmasını kınıyoruz. Bu, küresel istikrarı tehdit ediyor ve konvansiyonel ve konvansiyonel olmayan silahlar da dahil olmak üzere silahlanma yarışı riskine yol açmakla birlikte nükleer silahların da kullanılacağı tam teşekküllü savaş risklerini artırıyor.
''Rusya bu yaptırımlara hazırlıklı'' Dünya ''Rusya haklı çünkü anavatanı tehlike altında'' Dünya Rusya 2 kentte daha kontrolü sağladı Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya