Rusya 2 kentte daha kontrolü sağladı

Rusya'nın Ukrayna harekâtı bir haftayı geride bıraktı. Sahada ilerleyişini sürdüren Rus birliklerinin 2 kentte daha kontrolü ele aldığı bildirildi. Başkent Kiev'de kuşatma sürerken, Rus birliklerinin girdiği Harkov'da da çatışmalar devam ediyor. Öte yandan Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yapılması beklenen 2. tur görüşmelerin ertelendiği bildirildi.

NATO kuşatmasına karşı askeri operasyonu sürdüren Rusya birlikleri, Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdürüyor. Rus birliklerinin 2 kentte daha kontrolü sağladığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Herson ve Vasilyevka kentlerinin tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Vasilyevka'da Ukrayna askerlerinin teslim olarak silah bıraktığını belirten Konaşenkov, kontrolün sağlandığı kentlerde halkın yaşamını sürdürmesi için gerekli altyapı ve ulaşım araçlarının çalışmayı sürdürdüğünü belirtti.

Kuşatma altındaki başkent Kiev’de de Rus güçleri, önceden uyarı yayınlayarak televizyon kulesini vurdu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, kulenin, Rusya’ya yönelik enformasyon saldırılarının önünü kesmek için vurulduğunu belirtti.

Sözcü, Rus güçlerinin, Ukrayna’nın askeri altyapısına ait toplam bin 502 unsuru devre dışı bıraktığı bilgisini verdi.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Avrupa pazarından ayrıldığını açıkladı.

Batının yaptırım uyguladığı bankalar arasında yer alan Sberbank, iştiraklerinin anormal nakit çıkışları, çalışanların ve şubelerin güvenliğine yönelik tehditlerle karşı Avrupa pazarından çekilme kararı aldı. Bankadan yapılan açıklamada, "Bankanın varlıkları, tüm mevduat sahiplerine ödeme yapmak için yeterli" denildi.

Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin 2. turunun bugün Belarus-Polonya sınırında yapılması bekleniyordu. Ancak Rus Tass haber ajansı, görüşmesinin ertelendiğini duyurdu.

Arap Birliği Atlantik kampına katılmadı Dünya ''ABD ile Avrupa arasındaki çatışma artacak'' Dünya Rusya'dan Rum kesimine tepki Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya