Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi

Ukrayna'daki Türk vatandaşların karadan tahliye süreci başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şu ana kadar tahliye için başvuran vatandaşların sayısının yaklaşık 2 bin 500 olduğunu söyledi.

Ukrayna'da yaşayan 20 bin Türk vatandaşının yaklaşık 16 biniyle tek tek konuşuldu. Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesi de başlamış oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karadan yürütülen tahliye süreciyle ilgili bilgi verdi. "Tahliyelerimize hız vereceğiz" dedi. Şu ana kadar tahliye için başvuran vatandaşların sayısının yaklaşık 2 bin 500 olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, 12 Şubat'tan itibaren yapılan uyarılar sonucu yaklaşık 5 bin kişinin Türkiye'ye döndüğünü ifade etti.

Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı Dış Politika ''Rusya NATO'nun genişlemesine set çekti'' Dış Politika Çavuşoğlu: ''Rusların böyle bir hakkı var'' Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika