Türk Kızılayı'ndan kooperatif adımı
Türk Kızılayı, Türkiye’de bulunan yabancılar ve Türk vatandaşları için “Geçim kaynağı geliştirme'' programı başlattı. Reyhanlı'da kurulan muz ve çilek seralarında bin 300 kişi sertifika aldı. Programda konuşan Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık, “Kooperatifçiliği, ekonominin bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz.'' dedi.
Haber/Kamera: Tansev Kara
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Türk Kızılayı desteğiyle oluşturulan seralarda "Hasat Şenliği" yapıldı.
Türk Kızılayı, başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye’de bulunan yabancılar ve Türk vatandaşları için “Geçim kaynağı geliştirme'' projesi başlattı. Projeyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sınırın sıfır noktasında kurulan muz ve çilek seralarında onlarca ton muz ve çilek yetiştirildi.
“Hasat Şenliği''ne Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık da katıldı. Kınık, burada yaptığı konuşmada, “Kooperatifçiliği destekleyerek, ekonominin bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz'' dedi.
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, etkinlik sonrası Ulusal Kanal’a özel açıklamalarda bulundu:
- Kızılay özünde bir Kuva-i Milliye hareketidir. Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış harekâtında çok büyük sorumluluklar yerine getirmiştir. Bu yönüyle bir milli unsurdur. Diğer cemiyetler kendi alanlarında çok çalışmalar yapan hareketler. Ama biz ulusal cemiyet statüsünde, görenler mevzuatlarla belirlenmiş bir hareketiz
Dr. Kınık Suriye'den terörden arındırılmış bölgelere geri dönüşlerle ilgili yaptıkları çalışmaları da şöyle anlattı:
- Suriye içinde 3 bin personelimiz bulunuyor. 8 bölge Hastanesi, 40 tıp merkezi, 12 yetimhane, 10u aşkın mülteci kampımız mevcut. Buralarda yaklaşık 3 milyon insana hizmet veriyoruz. Bu insanların da Türkiye'ye gelmesi söz konusu olabilir ama kapasitesini aşmış durumda. Elimizden eldiği kadar geri dönüşü teşvik etmeye, oralarda iş fırsatları oluşturmaya, güvenli bölgelerdeki yaşamı şenlendirmeye çalışıyoruz.