Gübre indirimi üreticiyi memnun etmedi

Gübre fiyatlarına geçen haftalarda gelen yüzde 30'luk indirim yeterli olmadı. Mart ayında üretici yoğun şekilde gübre kullanacak. Hükümetten daha çok destek isteyen üretici bir de Ukrayna'daki askeri hareketlilik nedeniyle gübrede yüzde 5'lik zam gördü. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2022’nin zorlu geçmemesi için fiyatların daha makul seviyelere çekilmesi gerektiğini söyledi.

Artan girdi maliyetleri, kuraklık, tarımda plansızlık…

2021 yılı oldukça zorlu geçen üretici, 2022 yılına bir de elektrik zammı şokuyla girdi.

Gübre fiyatlarındaki yüzde 400’lere varan artışlara karşın yüzde 30 civarında yapılan indirim üreticilere derman olmadı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, geçen günlerde Yüreğir İlçesi’ne bağlı 107 köy ve mahallede üreticiler ve muhtarlarla görüştü. İzlenimlerini Ulusal Kanal’a anlattı.

Gübrede uygulanan indirim, üretimin devamlılığı için yeterli değil.

Mart ayı itibariyle çiftçi yoğun bir şekilde gübre kullanmaya başlayacak. Doğan, gübre fiyatlarının daha da düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna'daki askeri hareketlilik döviz kurundaki yükselişe neden oldu. Bu da gübre fiyatlarını yüzde 5 oranında artırdı.

Çiftçilerin çoğu daha fazla zam gelir endişesiyle gübreyi erkenden aldı. Bu nedenle indirimden faydalanamadı.

Bazı gübre kalemlerinde de özel sektör fiyatlarının, Tarım Kredi Kooperatifi’nden daha da ucuz olmasına üretici temsilcileri tepkili.

Hazine ve Maliye Bakanlığından piyasalarla ilgili açıklama Ekonomi 4 milyon ton petrol ithal edildi Ekonomi Karaman Ziraat Odası'ndan üretim çağrısı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi