Sakız üretimi artacak

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü fidan dikim sezonu kapsamında, yanan orman alanlarında ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. Bu adreslerden biri de İzmir'in Çeşme ilçesi oldu. Yarımadaya sakız fidanları dikildi. Bu sayede Türkiye’deki Sakız üretiminin de arttırılması planlanıyor.

İzmir’in Çeşme ilçesinde orman yangınları nedeniyle kelleşen tepeler de bugünlerde hareketlilik var. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çorak arazileri yeniden yeşillendiriyor.

Yarımada için sakız fidanı tercih edildi. Sakız ağacı ticari değeri nedeniyle "altın damlayan ağaç" olarak biliniyor.

Sakız üretiminde Yunanistan dikkat çekiyor. İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, yapılan çalışmayla Sakız’ı ana yurduna döndürmeyi hedefliyoruz dedi.

Ağaçlandırma ile birlikte bölgede sakız üretiminin artması hedefleniyor.

Dikilen sakız fidanları yaklaşık 8 yılın sonunda meyve veriyor. Alınan ürün 300 gr ile bir buçuk kilo arasında değişebiliyor.

40 bin arı telef oldu Yurt İzmir'de 14 bin yıllık mağaranın sırrı çözülüyor Yurt Fırat Yılmaz Çakıroğlu unutulmadı Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt