Üreten Türk kadını Ankara'da buluşacak

Türk kadını, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "Yükselen Kadın, Yükselen Türkiye" mitinginde buluşacak. 6 Mart saat 13'te Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak mitinge Cumhuriyet Kadınlar Derneği öncülük edecek. Türk gençliğinin de destek vereceği mitingde, üretim temelli kadın hareketinin Türkiye'nin bağımsızlığıyla doğrudan bağlantılı olduğu vurgulanacak. Herkesi mitinge davet eden CKD Genel Başkanı Tülin Oygür, "Bu toprakların kadınlarının büyük üretme gücü, bugün hiç olmadığı kada

Türkiye'nin girdiği ekonomik zorluklara karşı kolları sıvadılar. Kadının üretime katkısının önemini vurgulamak için miting kararı aldılar.

Türk kadını, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ankara'da bir araya gelecek. Büyük buluşmanın ardından Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıkılacak.

Başkentteki ''Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi''ne Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülük edecek.

CKD Genel Başkanı Tülin Oygür, 6 Mart'ta yapacakları yürüyüşü düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı:

- Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ''Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi'' düzenleyerek kadınımızın üretime katılma güç ve kararlılığını kutlama kararı aldık. Kutlayacağız, çünkü bu toprakların kadınlarının büyük üretme gücü bugün, hiç olmadığı kadar Türkiye’ye lazımdır. Çünkü Türkiye büyük bir üretim atağına geçmek zorundadır. 6 Mart Pazar günü saat 13.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenleyeceğimiz Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitinginde, yükselen ''üretim temelli kadın hareketinin'' ülkemizin bağımsızlığı ve huzuruyla doğrudan bağlantılı olduğunu da ortaya koyacağız. ''Atatürk bizi önce bağımsız yaptı, yine yeniden tam bağımsızlık! Kahrolsun emperyalizm!'' diyeceğiz! Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi, üniversitelerimizde vatansever çalışmalarıyla öne çıkan Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) öncülüğünde katılacak gençlerimizle büyük bir canlılık kazanacak. Yarının üretici güçlerini temsil eden vatansever gençlerimizle gurur duyacak ve onlardan büyük güç alacağız. Sorunlarımızın emperyalist güçlerin sadakalarıyla değil, bu topraklardan fışkıran öz gücümüzle ve köklü geçmişimiz üzerinde Cumhuriyet Devrimleriyle inşa ettiğimiz çağdaşlaşma ile çözüleceğini haykıracağız. Terör örgütü PKK’nın esir tuttuğu evlatlarını birer birer çekip alan Diyarbakır, Hakkâri, Muş, Van anneleriyle beraber terörü lanetleyeceğiz. Bağımsız, özgür ve halkıyla kalkınmış gerçek demokratik Türkiye’yi, birlik ve beraberlik içinde üreterek hayata geçireceğimizi anlatacağız.

CKD'DEN 6 MART'TAKİ MİTİNGE DAVET

Oygür, başta kadınlar olmak üzere herkesi büyük buluşmaya davet etti:

- Kadınlarımız üretmeye hazırdır. Kadınlar üreterek yükselecekler, Türkiye’mizi de yükselteceklerdir. Kadınımız üretmek istiyor. Fabrikada, tarlada, sanatta, bilimde, atölyede, evinde üretmek istiyor. İşçi kadınlarımızı, iş kadınlarını, esnaf, memur, çiftçi kadınları, kooperatifçileri, terör örgütü PKK’ya kaçırılan evlatları için nöbet tutan anneleri, sanat, spor, akademi, basın sektöründen kadınları, ev kadınlarımızı davet ettiğimiz Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitinginin, bu zor günlerimizi birlik içinde ve üreterek aşacağımıza dair milletimize umut ve cesaret vereceğine inanıyoruz.
''Milletimiz ucuz elektrik talep ediyor" Gündem Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de ihlalleri sürüyor Gündem ''TMT'ye dil uzatılmasını kabullenmemiz mümkün değil'' Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem