Üretici: ''Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın"

Elektrik zamlarına üretici cephesinden tepki geldi. Ziraa elektriğin bu kadar pahalı olması üretimine olumsuz yansıyor. Mersin Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, "Özelleştirilen enerji sektörü üreticini sırtında bir kamburdur.” dedi. Gümüş, elektriğin kamulaştırılması çağrısında bulundu.

Tarımsal üretimin en önemli girdi kalemlerinden olan elektrik zamlarına, üretici tepki gösterdi.

2021 yılında yüzde 500’e varan girdi maliyet artışına bir de elektriğe uygulanan yüzde 127’lik zam eklenince üretici mağdur oldu.

Mersin Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, elektrik dağıtımının kamulaştırılmasını istedi. Gümüş, özelleştirmelerden önce çiftçilerin meskenlerden yüzde 50 daha ucuz elektrik kullandığını hatırlattı.

Gümüş, özel şirketlerin milyarlarca lira kar ederken, üreticinin kan ağlıyor olmasına tepkili.

Çiftçi, üretimin her aşamasında elektrik kullanmak zorunda kalıyor. Zamlar üretimin önünde engel.

Tarımsal üretimin devamlılığı için zamların geri alınması ve çiftçinin ucuz elektrik kullanması gerekiyor.

Son dönemde fahiş şekilde artan girdi maliyetleri de üreticinin sırtında kambur. Tedbir alınmazsa raf fiyatları bu durumdan olumuz etkilenecek.

Bakan Nebati neden Londra'da? Ekonomi Trafik sigortasına zam geldi Ekonomi Emek cephesi özelleştirmeye karşı uyardı Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi