Trafik sigortasına zam geldi

Arabası olan herkesi ilgilendiren bir zam haberi var sırada. Zorunlu trafik sigortası şubat ayında yüzde 20 zamlandı. Otomobilde en yüksek trafik sigortası tavanı 5 bin 592 lira, en düşük ise bin 103 lira oldu.

Araç sahipleri için akaryakıt zamları ve bakım masrafları derken bir artış haberi de zorunlu trafik sigortasından geldi.

Zorunlu trafik sigortası şubat ayında yüzde 20 zamlandı. Otomobilde en yüksek trafik sigortası tavanı 5 bin 592 lira, en düşük bin 103 lira oldu.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI:

TAVAN FİYAT: 5.592 LİRA
TABAN FİYAT: 1.103 LİRA

Trafik sigortasında belirlenen tavan fiyatlarındaki artış oranı yüzde 1 iken bu oran 2022 Şubat ayı itibarıyla yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başladı.

AYLIK KATSAYI ORANI

%1
%1,5 YÜKSELDİ

Artan maliyetlere paralel yeni tarife belirlendi. Otomobillerde 1'den 7'ye kadar olan her basamak için azami prim tutarları da ilan edildi.

Artışla birlikte iller bazında şubatta geçerli olacak tarifelere göre, İstanbul'da ilk kez trafiğe çıkacak bir kişi 4'üncü basamak üzerinden en fazla 2 bin 237 lira trafik sigortası ödeyecek.

Mevcut araç sahipleri hiç kazaya karışmadıysa ve yüzde 45 indirimli 7'nci basamak ise ödeyeceği maksimum tutar bin 230 lira olacak.

Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 25 milyonu aştı. Tüm araçlar için zorunlu trafik sigortası yaptırılması gerekiyor.

Trafik sigortası yaptırmamanın cezası 169 lira. Bu ceza 15 günde ödenirse yüzde 25 indirimle tutar 147 liraya düşüyor.

Sigorta yoksa bu cezaya ek olarak trafikten men ve otopark parası da söz konusu oluyor.

Emek cephesi özelleştirmeye karşı uyardı Ekonomi ''Özel çıkar vatandaşın tepesine biniyor'' Ekonomi ''Üretimin artırılması için kamulaştırma şart'' Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi