Perinçek'in açıklamaları dünyada gündem oldu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Rusya’nın Ria Novosti Haber Ajansı’na verdiği demeç, başta Rusya olmak üzere dünya basınında gündem oldu. Perinçek’in “KKTC ve Kırım karşılıklı olarak tanınsın” önerisi, büyük ilgiyle karşılandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Rus Ria Novosti Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalar, Rusya ve dünya basınında gündeme oturdu.

Perinçek’in “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırım karşılıklı olarak tanınsın” önerisi özel ve devlete yakın haber mecraları olmak üzere sadece Rusya'da 100’ü aşkın haberin konusu oldu.

Perinçek söz konusu demecinde, ABD’nin Ukrayna kışkırtması, NATO’nun doğuya genişleme çabası, Kırım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ile Türkiye, Rusya, Çin ilişkileri konularında önemli mesajlar vermişti.

Doğu Perinçek’in “ Moskova'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıması, Ankara'nın da Kırım'ın Rusya'nın toprağı olduğunu kabul etmesi gerektiği” vurgusu yapmıştı.

Rusya basını Perinçek’in demecinden öne çıkan birçok başka noktayı da haberleştirdi. Perinçek demecinde NATO’nun doğuya doğru genişlemesinin yalnızca Rusya için değil, Türkiye, İran ve Çin için de tehdit oluşturduğunu belirtmiş, ABD tehdidine karşı bu üç ülkenin birlikte hareket ederek savaşı önleyebileceğini ifade etmişti.

Rusya Rodina Partisi Genel Başkanı Aleksey Juravlyov da partisinin resmi sitesine Doğu Perinçek’in demecini değerlendiren bir röportaj verdi. Juravlyov, “Türkiye’deki adaş ve dost partimizle, bir dizi siyasi tezde yakınız. Türk dostlarımız Avrasya çizgisine sıkı sıkıya bağlı" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek’in demeci Rusya basınının yanı sıra dünyada da geniş yankı uyandırdı. Perinçek’in demeci Rusya basınının yanı sıra İspanya, Azerbaycan, Brezilya, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Yunanistan, Portekiz, Vietnam ve Güney Asya’nın gazete ve haber ajanslarında yayınlandı. Haberlerde, Perinçek’in ABD ve NATO tehdidine dikkat çekerek, Avrasya ülkelerinin ortak hareket etmesi çağrısı öne çıkarıldı.

Fransa neden arabuluculuk rolüne soyundu? Dış Politika İyilik Treni Afganistan'a ulaştı Dış Politika Ukrayna'da son durum ne? Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika