''Hedefimiz dışa bağımlılığın son bulması''

2021 yılında örtülü ve açık ambargolara rağmen savunma sanayisindeki atılım devam etti. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geçen yıl açıklanan 40 projenin yüzde 80'inin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Demir, yerli savunma sanayisindeki dik duruş ve kararlılığın ambargolara karşı projeleri hızlandırdığını söyledi. Hedefin dışa bağımlılığın son bulması olduğunu belirten Demir, pahalı da olsa yerli araç gereçlerin kullanımının öncelikli olduğunu vurguladı.

Millilik oranı yükseltildi. İhracat rekorları kırıldı. Atlantik cephesinin ambargolarına rağmen yılmadan çalışmalar devam etti.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yazılı ve görsel basının Ankara Temsilcileriyle bir araya geldi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

- Kelimenin tüm anlamlarıyla tüm cephelerde adeta omuz omuza çarpışarak geldik ve başarılı olduk. Sektörümüz bugün, 1600’ü aşkın yakın firma ve 80.000 kişilik çalışanıyla ülkemiz ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline geldi. Bu kapsamda yürütülen 750’yi aşkın sayıda proje ve diğer ilgili faaliyetlerin sonucunda gelinen noktada yıllık 10 Milyar ABD Doları sektör cirosu ve yıllık 3 Milyar 224 milyon dolarlık rekor ihracat tutarına ulaşıldı. Yerli ve milli savunma sanayiindeki dik duruş ve kararlılık, ambargolara karşı da kendi projelerimizi hızlandırdı. 2020 yılı kadar olmasa da Kovid-19 salgının etkisinin devam ettiği, çeşitli gizli-açık ambargoların daha da arttığı bir yıl olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Geçtiğimiz yıl çok önemli olarak gördüğümüz ve sizinle paylaştığımız 40 hedefimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik.

HAVELSAN'daki buluşmada 2021 yılındaki başarılar değerlendirildi. 2022 yılının ise hedefleri kamuoyuyla paylaşıldı. Havacılık, Hava Savunma, Füze, Deniz ve Kara Araçları gibi projeler hedefler arasında yer aldı.

İsmail Demir konuşmasında şu sözleri sarf etti:

- Özgün Helikopterimiz GÖKBEY’in ilk teslimatlarını Jandarma Genel Komutanlığına gerçekleştireceğiz. Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET hangardan çıkacak ve yer testleri başlayacak. Yeni Tip Denizaltı Projesinde 2. Denizaltıyı havuza çekeceğiz. Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri, Siber Güvenlik, çeşitli alanlarda ARGE projelerimizi başlatacağız.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dışa bağımlılığın sonlandırılmasını istediklerini söyledi. Çoğu kalemde yerlileştirme yaptıklarını anlatan Demir, bazı araç gereçler pahalı da olsa yerli üretimin tercih edildiğini belirtti:

- Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük projelerin, gerçekleşmiş hayallerin konuşulduğu yeni değerlendirme buluşmalarına sabırsızlıkla hazırlandığımızı bilmenizi isterim.

Demir, TUSAŞ'ın Milli Muharip Uçağı ve diğer alanlardaki iddialı hedeflerini desteklediklerini kaydetti. "Önemli bir yükün altına giriyorlar. O yükün kaldırılması için gereken desteği vereceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından HAVELSAN ile Kara Kuvvetleri Simülasyon Sistemleri KARSİM için sözleşme imzalandı.

Milli Muharip Uçak'ın imalatı başlıyor Savunma Teknolojileri Sahilleri ASELSAN Serdar koruyor Savunma Teknolojileri Hürjet seri üretime hazır Savunma Teknolojileri Milli Muharip Uçak KAAN Azerbaycan ile geliştirilecek! Savunma Teknolojileri Savunma sanayisinde dev buluşma! Savunma Teknolojileri KAPLAN ile hibrit tanka giden yol açıldı Savunma Teknolojileri Türkiye'nin İHA'larından PARS hedefi bulacak, DELİ vuracak Savunma Teknolojileri ANKA o ülkede test ediliyor Savunma Teknolojileri Dolanan mühimmatlı Türk zırhlısı geliyor Savunma Teknolojileri Yerli kamikaze dronlar hidrojen itkiyle fırlatılmaya başlandı Savunma Teknolojileri Türkiye'nin yeni silahı "UÇA" Savunma Teknolojileri Türk zırhlısı YÖRÜK Savunma Teknolojileri