Kangal köpeklerinin bilinmeyen özelliği

Kangal köpekleri kış aylarında kurt saldırılarına karşı sürülerin en büyük koruyucusu. Kangal köpekleri yağlı ve su geçirmez post yapısı sayesinde çok soğuk havalara bile dayanıyor.

Sivas'ın sembollerinden olan Kangal köpeği kış aylarını daha çok seviyor.

Kangal köpekleri, soğuğa karşı dayanıklılığıyla biliniyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nazlı Ercan, kangalların post yapısını anlattı.

Kangal köpeği yüzyıllardır kurt saldırılarına karşı sürülerin en büyük koruyucusu. Üstelik en çetin kış şartlarında bile bu görevini yapmakta zorlanmıyor.

Tesiste Kangal köpeği ırkının korunmasına, ıslah edilmesine, genetik hastalıklarının tespit edilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası Yurt Çoçuklar için Toroslardan kar taşıdılar Yurt Barajlarda kar bereketi Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt Evlat nöbetinden DEM Parti'ye tepki Yurt Aydın'da süt maliyetin altına satılıyor Yurt Karkamış'ta kamyoncular kontak kapattı Yurt