Sanayiye yüzde 40 doğal gaz kısıntısı

İran, teknik bir arıza nedeniyle Türkiye'ye doğal gaz akışını 10 günlüğüne durdurdu. BOTAŞ da bu nedenle sanayi kuruluşlarına verdiği gazın yüzde 40'ı kısacağını açıkladı.Enerji Bakanlığı ise konutların gaz ve elektrik kısıtlamalarından etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Sanayideki kısıntı ile ilgili konuşan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan,"üretim üzerinde büyük bir stres yaratacak" dedi.

İran, teknik arıza gerekçesiyle Türkiye'ye gaz arzını 10 gün süreyle durdurdu.

İran Milli Gaz Şirketi'nin teknik bir arızayı gerekçe göstererek Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğal gaz akışını 10 gün süreyle 20 Ocak'tan itibaren durdurduğu bildirildi.

"YÜZDE 40 KISITLAMA YAPILACAK"

Teknik arıza nedeniyle BOTAŞ yüksek tüketimi olan bazı sanayi kuruluşlarına arzı yüzde 40 kıstığını açıkladı:

Elektrik ve doğal gaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır. Mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava koşullarına rağmen diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemler alınmıştır.

"BÜYÜK BİR STRES YARATACAK"

BOTAŞ'ın kararının ardından İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan'dan bir açıklama geldi:

Sanayide kullanılan doğal gaz kullanımında yüzde 40 gibi çok ciddi bir kısıntıya gidilmesi planlanıyor. Doğal gaz kısıntısı üretim üzerinde büyük bir stres yaratacak. Maliyetler üzerinden zaten aylardır belli bir fedakarlığa katlanan sanayicilerimizin şimdi de arz cephesinde bu sorunla karşı karşıya kalması hiç kuşkusuz verimliliği, üretim kalitesini, sevkiyatı ve daha birçok konuyu olumsuz etkileyecektir.

İRAN'IN DOĞAL GAZ AKIŞINI DURDURMASI TÜKETİCİYİ ETKİLEYECEK Mİ?

Doğalgaz kısıtlaması konutları etkileyecek mi sorusuna yanıt ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, tüketicilerin gaz ve elektrik kısıtlamalarından etkilenmemesi için tüm önlemler alındığını belirtti.

Açıklamada, söz konusu arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu ve konunun hassasiyetle takip edildiği kaydedildi.

Vatan Partisi sanayicilerle buluşacak Ekonomi EYT sorunu nasıl çözülecek? Ekonomi Tarımsal girdi fiyatları kasımda arttı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi