Vedat Yenerer Ulusal Kanal'a konuştu

İyi Parti kurucularından ve Meral Akşener'in eski danışmanı olan Vedat Yenerer istifa sürecini ve gerekçelerini Ulusal Kanal'da Deniz Adalı ve Emra Şen'in sunduğu Haber Merkezi programında anlattı.

İyi Parti kurucularından ve Meral Akşener'in eski danışmanı olan Vedat Yenerer Ulusal Kanal'da Haber Merkezi programında Deniz Adalı ve Emra Şen'in sorularını yanıtladı. Yenerer istifa sürecini ve gerekçelerini ilk kez Ulusal Kanal'da anlattı.

İyi Parti'yi Türk milliyetçileri haricinde herşeyin yönettiğini söyleyen Yenerer, sadece istifa ettirilmediğini, parti ile de bağının kesildiğini ve bu operasyonun bizzat Meral Akşener tarafından yapıldığını söyledi.

Yenerer İyi Parti'de, Türkiye'nin milli çıkarlarını ve toprak bütünlüğünü savunanlar yerine Türk düşmanı olanların milletvekili yapıldığını söyledi:

- Ali Türkşen ile beraber Kardak Kayalıkları'na ilk çıkan gazeteci benim. Böyle bir kahraman milletvekili yapılamadı. Onun yerine Türk düşmanı listeye konuldu.

Yenerer Akşener'in, Türkiye karşıtı duruşlar sergileyen Yunanistan Meclis Üyesi Papandreu'ya ödül vermesinden rahatsızlığını dile getirdi:

- Türk adasına çıkıp gövde gösterisi yapan Papandreu'ya, benim o adaya çıkmama mani olan Meral Akşener sözde Atatürk Barış Ödülü'nü verdi.

Deniz Adalı'nın ''İyi Parti'de bugün FETÖ'cüler var mı?'' sorusuna Yenerer şöyle yanıt verdi: 

- İyi Parti'de millilerin sayısı hergün azalıyorsa, gayri millilerde geliyor.

Yenerer, İyi Parti'nin ABD ile ilişkilerine değindi.

- Devamlı ABD'den birileri geliyordu, sanki Türkiye'de vatan evladı kalmadı, profesör kalmadı.

Yenerer, Akşener ve ekibinin, ABD ile ilişkilerine de dikkati çekti:

- Devamlı ABD’den bize birileri geliyor, sanki Türkiye’de vatan kalmadı, profesör kalmadı devamlı birilerini getiriyorlar. yönetimde ABD ile ilişkileri iyi olan insanlar var mı? var. onlar kendi benliklerini ve gizli gündemlerini temsil ediyorlar.

Vedat Yenerer, İyi Parti yönetiminin Türkiye’nin milli çıkarları doğrultusunda siyaset yapmadığını söyledi. Yunanistan tarafından silahlandırılan adalarla ilgili girişiminin bizzat Meral Akşener tarafından engellediğini söyledi:

- Sivil toplum örgütleri ve gazetecilerden oluşan bir heyetle bu adalara çıkma girişiminde bulundum iki kez engellendim. Birinde Meral Akşener aradı, bu projeyi iptal et bilmediğin şeyler var dedi. Şimdi ben buradan soruyorum, bilmediğimiz şey nedir? Bu konuda kitaplar yazmış biri olarak parti içinde benim bilmediğim bir şey varsa, ortada gizli bir gündem var demektir.

Yenerer ayrıca,  İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Fener Rum Kilisesi Papazı Bartalemo’yu iki kez ziyaret ettiğini açıkladı:

- Bizim İstanbul il teşkilatında Barthalemous’yu ziyaret ediyor, fotoğraf çektiriyorlar hasbıhal yapıyorlar. İşte iki kez yapıldı. Gittiler.  Barthalemous’yu ne yapıyor? Doğu Karedeniz’de Pontusçuluk yapıyor.
AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi Siyaset Erdoğan'dan dolarizasyona karşı mücadelede çağrısı Siyaset Akşener'in ''Mağdur'' dediği CHP üyesi çıktı Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset