Rusya'dan gelen turist sayısında tüm zamanların rekoru

Rusya'dan gelen turist sayısında tüm zamanların rekoru kırıldı. Turizmin başkenti Antalya, bu yılın ocak-ekim döneminde 5 milyon 414 bin 602 Rus turisti ağırladı. Böylece geçen yılın toplam rakamı 10 ayda aşılmış oldu.

Çünkü turizm bu yıl rekora doymadı. 'Rus turistte tüm zamanların rekoru' kırıldı.

Turizmin başkenti Antalya, antik kentleriyle konuklarını tarihte yolculuğa çıkarıyor. Deniz, kum ve güneşiyle de adeta büyülüyor. Bakir koyları, kanyonları, mağaraları ve şelaleleriyle her mevsim cazibe merkezi. Daha nice güzellikleriyle de milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Öyle ki kent bu yıl ocak-ekim döneminde 14 milyon 136 bin 150 yabancı turisti ağırladı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,4 artış kaydedildi.

Günlük ve aylık bazda gelen turist sayısında tüm zamanların rekorları kırıldı. Kenti, 5 milyon 414 bin 602 kişi sayısıyla en çok Rus turist ziyaret etti.

Turizmci Cem Kınay, bu yılın rakamlarını değerlendirdi.

SabancıDx Dijital Kampüs resmi açılışını yaptı Ekonomi İşsizlik Haziran ayında 2,8 puanlık artışla yüzde 13 oldu Ekonomi Koop-İş üyesi H&M işçileri 4 Ekim’de greve çıkacak Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi