8 Sözcü çalışanına FETÖ'ye destek cezası

FETÖ'ye destek iddiasıyla 8 Sözcü çalışanına verilen cezalara farklı kesimleri temsil eden gazetecilerden tepki geldi. Hürriyet'ten Ahmet Hakan, Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök, Habertürk'ten Fatih Altaylı, Nagehan Alçı ve Sevilay Yılman, Sözcü'ye destek oldu. Bir destek yazısı da Karar gazetesinden Akif Beki kaleme aldı.

8 Sözcü çalışana FETÖ'ye destek iddiasıyla hapis cezası verilmesine diğer gazetelerin köşe yazarları tepki gösterdi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Sözcü Yazarı Emin Çölaşan'ın FETÖ'ye yardım ettiğine ilişkin kendisinin ikna edilemeyeceğini söyledi.

Yine Hürriyet yazarlarından Sedat Ergin ve Ertuğrul Özkök de Emin Çölaşan ile Necati Doğru'nun FETÖ'ye yardım edecek kişiler olmadığını belirtti.

Hükümete yakın kalemlerden de Sözcü'ye destek geldi. Habertürk'ten Fatih Altaylı, Nagehan Alçı ile Sevilay Yılman Emin Çölaşan ve diğer çalışanlar için destek yazısı kaleme aldı.

Altaylı, Sözcü çalışanlarının FETÖ'den ceza almasına sevinilmemesi gerektiğini savundu. Alçı, cezayı veren hakimlere tepki gösterirken, Yılman "Emin Çölaşan da FETÖ'cü ise kapatalım bu defteri" dedi.

Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur ile Karar yazarı Akif Beki de mahkeme kararının karşısında yer aldı. Akif Beki, "En hızlı, en ateşli Erdoğancıyı bile ikna etmeyecek bir karar" değerlendirmesi yaptı.

IŞİD'in uyuyan hücrelerine baskın yapıldı Gündem Madde bağımlılığıyla mücadele süreci Gündem Şentop'tan tezkere açıklanması Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem