Kars'ta termometreler sıfırın altında 27 dereceyi gösterdi

Doğu Anadolu'da kar yağışı, tipi ve dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Kars'ta termometreler sıfırın altında 27 dereceyi gösterdi.

Yurdun doğusunda vatandaşlar kar, tipi ve dondurucu soğuklarla mücadele ediyor. Kars'ta hava sıcaklığı gece sıfırın altında 27 dereceye kadar düştü.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu ilde Kars Çayı tamamen dondu. Hayat durma noktasına geldi. Donan araçlarını çalıştırabilmek için büyük uğraş veren vatandaşlar, çareyi ateş yakmakta buldu.

Sarıkamış ilçesinde de ağaçlar ve bitkiler kırağı tuttu, ev ve iş yerlerinin camları buzla kaplandı.

Van, Hakkari ve Bitlis'te ise kar yağışı ve tipi nedeniyle 491 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta soğuk hava ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Muş-Bitlis karayolunda kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Vatandaşların sabah ve gece saatlerinde görülebilecek buzlanma, don ve sis olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

'Tarım Şurası kararları uygulansın' Gündem Erciyes'te yarıyıl tatili yoğunluğu Gündem Erdoğan, 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem