Oğuz Tansel anılıyor

Türkiye’nin önemli şair ve halkbilimcilerden Oğuz Tansel anılıyor... Türkiye’nin ilk masalcısı, büyük usta Oğuz Tansel adına düzenlenen sempozyum ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yarın başlıyor. Büyük ustanın kızı Profesör Doktor Aysit Tansel Oğuz Tansel sevdalılarını sempozyuma davet etti.

Türkiye’nin önemli şair ve halkbilimcilerden Oğuz Tansel’in vefatının üzerinden 100 Yıl geçti.

Tansel’in anısına ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde Şair Oğuz Tansel Sempozyumu' düzenlenecek.

Sempozyuma yurtdışından, yurtiçinden ve çeşitli üniversitelerden katılacak olan araştırmacılar iki gün boyunca Oğuz Tansel’in şiirlerini ele alacak.

Ulusal Kanal’a konuşan büyük ustanın kızı Aysit Tansel, sempozyumla ilgili bilgi verdi.

Tansel, tüm Oğuz Tansel sevenlerini 20-21 Ekim arasında düzenlenecek sempozyuma davet etti.

Oğuz Tansel’in doğumunun 100’üncü yılı anısına düzenlenen sempozyumu ODTÜ Türk Dili Bölümü ile Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi düzenleyecek.

Haber: Aykut Karadağ

Kamera: Uğur Marangoz

Ulusoy: Vatan savaşı veren ordu hastanesiz bırakılamaz Gündem Öğretmenler Günü'nde öğretmen döven müdür terfi aldı Gündem Hasan Korkmazcan ve Şule Perinçek, Denizli'de Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem