Döviz kuru ilaç sektörünü de vurdu

Döviz kuru ilaç sektörünü de vurdu. Hastalar ilaca ulaşmak için eczane eczane geziyor. 500 kalem ithal ilacın piyasaya girişi ya yok ya da çok sınırlı.

Döviz kurunun zirveye çıkması ilaç piyasasını da olumsuz etkiledi. 500 kalem ilaç piyasada bulunamıyor. Eczaneler hastaları geri çevirmek zorunda kalıyor.

Kanser ilaçları konusunda bir süredir sıkıntı yaşanıyordu, Türk Lirasının dolar ve avro karşısındaki sert düşüşü yeni sorunları da beraberinde getirdi. Döviz kuru ilaç sektörünü doğrudan etkiliyor. Çünkü ilaç sektöründe Avro ile çalışılıyor.

Kronik hastalığı olan birçok insan ilaca ulaşmak için eczane eczane geziyor.

Kanser, şeker ya da tansiyon ilaçlarının yanı sıra piyasada Aspirin bulmak bile zor.

Türkiye 2017’de 4 milyar 44 milyon dolar ilaç ithalatı yaptı. Eczacı Barış Özgen, ilaç sorununun yerli üretim ile aşılacağını söyledi.

İlaç sektörü yetkilileri ilaç sıkıntısının 2019’un başında daha da artacağını belirtiyor. Çünkü 2019 yılının ilaç fiyatı yılbaşında belirlenecek.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMER: AKIN KARA

ulusal.com.tr

THD'den şarbonlu ete karşı uyarılar Sağlık Bugün 20 Mart Dünya Ağız ve Diş sağlığı günü Sağlık Alzheimer yaşı düştü Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık