Limonda verim azaldı

Muğla, Türkiye'nin narenciye üretimi ve ihracatında önemli bir yere sahip. Ancak, bu yıl limondan elde edilen verimde azalma yaşandı. Bu kaybın neden ise olumsuz hava koşulları oldu.

Çiçek dönemindeyken yaşanan fırtına ve şiddetli yağışlar ürünü olumsuz etkiledi. Limonda verim kaybı var.

Muğla, narenciye üretimi ve ihracatında önemli bir yere sahip. Bu yıl olumsuz hava koşulları sebebiyle limonda verim azaldı.

Verimdeki bu durum fiyata ters orantı ile yansıdı. Yani ürün azalınca fiyatı arttı.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, Rusya başta olmak üzere dünyanın bir çok yerine ulaştırdıkları limonun bölge için önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

Erdoğan'dan milli para vurgusu Gündem Dönmez: Yeni alanlarda petrol ve doğalgaz arayacağız Gündem Erdoğan'dan Simit Sarayı açıklaması Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem