Gaziantep'te Çingene Kızı heyecanı

Ailesinin kayıp parçalarına kavuşan Çingene Kızı için Gaziantep'te heyecanlı çalışma başladı. Mozaikleri birleştirmek için titizlikle yürütülen çalışmaların 8 Aralık'a kadar tamalanması bekleniyor.

Fırat nehrinin kenarında yer alan Zeugma Antik Kenti'nden Amerikalılar tarafından çalınmış olan Çingene Kızı mozaiğine ait 12 parça yuvaya döndü.

Zeugma Mozaik Müzesi'ne teslim edilen parçaların sergilenmesi için ilk etapta geçici bir platform oluşturulacak.

Çingene Kızı'nın kayıp parçaları 8 Aralık'ta resmi törenle sergilenmeye başlanacak.

Daha sonraki süreçte mozaikler gerçek ve kalıcı yeri olan Çingene Kızı mozaiğindeki yerlerine yerleştirilerek sergilenecek.

Menad Villası'nın yemek odasının taban mozaiği olan Çingene Kızı'nın çalışma bittikten sonraki hali merakla bekleniyor.

HABER-KAMERA: EKREM DEMİR

Denizli'de mizah dergileri sergisi Kültür Sanat Vizyonda bu hafta Kültür Sanat Burdur’da "Ustalara Vefa Konseri" düzenlendi Kültür Sanat İki sanatçı, iki tutkulu yürek Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt