Avrupa'da günlük vaka sayısı 75 bine dayandı

Dünya koronavirüsle mücadele ediyor. Avrupa'da ise durum çok kötü. Günlük vaka sayıları, toplam 75 bine dayandı. Fransa ise virüsten en çok etkilenen Avrupa ülkesi. Sokağa çıkma yasakları da peş peşe geliyor...

Kış ayları yaklaşırken koronavirüsün ikinci dalgası Avrupa'da artarak devam ediyor. Peşpeşe sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. Salgından en çok etkilenen ülke ise Fransa...

Konuya ilişkin Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge konuştu; "Avrupa'da günlük vaka sayısının 75 bine dayandı. Günde ortalama 5 bin kişi hayatını kaybediyor." dedi. Kluge, "Tedbirler hafifletilirse, ölüm oranları 4-5 kat artar." ifadelerini kullandı.

Fransa'da koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı, kendi rekorunu kırdı. Son 24 saatte 41 bin 622 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 1 milyona dayandı.

Fransa'da geçtiğimiz günlerde, bir çok şehirde belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlamıştı. Uygulama alanlarının kapsamı genişletildi.

Avrupa'nın koronavirüsten en çok etkilenen ikinci ülkesi de İtalya. Ülke kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Günlük verilerde, son 24 saatte 16 bin 79 yeni vaka kayda geçti. Toplam vaka sayısı 170 binin üzerinde. Yer yer sokağa çıkma yasağı da uygulanmaya başladı.

Belçika'da ise okullar açık. Gurbetçiler endişeli. Belçikalı Türkler okulların açık olmasından rahatsız olduklarını dile getiriyor. Ülkede vaka sayısı 250 bini geçti.

İngiltere ve İspanya'da günlük vakalar 20 binin üzerinde seyrediyor. Almanya da ise 8 bin dolaylarında. Ülkeler her gün yeni tedbirler açıklıyor.

10 milyonluk nüfusa sahip Yunanistan'da ise bölgesel sokağa çıkma yasakları gündemde. Son 24 saatte de bine yakın yeni vaka tespit edildi.

ABD'de salgın nedeniyle 218 bin 648 kişi hayatını kaybetti Dünya Azerbaycan'dan çok sert uyarı Dünya İngiltere'de Kovid-19 protestosu Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya