Soner Polat: İncirlik mutabakatı anayasaya aykırı

ABD'nin ardından Almanya ve Fransa da askerlerini Türkiye'deki üslere konuşlandırmak için sıraya girdi. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden yabancı askerlere izin verilip verilmemesi ile ilgili bir karar alınmadı. Yetkinin TBMM'de olduğunu hatırlatan Emekli Tümamiral Soner Polat, "gizli Bakanlar Kurulu kararı" ile verilen iznin anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Suriye'de yoğunlaşan uluslararası güç savaşı, Türkiye'yi yabancı askerlerin konuşlandığı bir askeri merkez haline getirdi.

Önce ABD askerlerine açılan İncirlik üssü için şimdi de Almanya ve Fransa devreye girdi.

Ancak yabancı askerlerin konuşlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hiçbir karar alınmadı.

Yabancı asker konuşlandırma izni yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu hatırlatan Emekli Tümamiral Soner Polat, ancak şimdiki faaliyetlerin "gizli" Bakanlar Kurulu kararı ile yapıldığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Aydınlık okurları kampanya başlattı! Hedef: Her ilçede günde "50 yeni okur" Gündem Uçak krizinin ardından Rus Büyükelçisi, ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu: Gündem Sendikalı oldukları için işten atılan işçiler eylemlerini ankara’ya taşıdı Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem