Türkiye, Beyaz Kıta'da "Koordinatlı harita çalışması" yaptı

Türkiye, beyaz kıta'da "Koordinatlı harita çalışması" yaptı. Antartika'da Bilimsel Araştırma Kampı kuran Türk ekibi, Horseshoe Adası bölgesinin denizden ve karadan haritalarını hazırladı. Harita sayesinde bölgeye gidecek bilim insanlarını taşıyacak gemiler daha güvenli seyredecek.

Türk ekibi, Beyaz kıta'da koordinatlı harita çalışması yaptı.. 3'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne katılan ekip kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu alanlardan biri de "haritacılık" oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü personelince iki ayrı proje yürütüldü. Türk Bilimsel Araştırma Kampı'nın kurulduğu Horseshoe Adası bölgesinin denizden ve karadan koordinatlarını belirlediler. Haritasını hazırladılar.

Horseshoe Adası yaklaşma sularında 3 boyutlu derinlik haritası çıkarıldı. Özelliği ise, ada da bugüne kadar yapılmış tek çok ışınlı iskandil çalışması olması.

Adanın hassas koordinatları belirlendi. Muhtelif yerlerinde çeşitli GPS noktaları tesis edildi. Gelecek seferde sabit GPS istasyonu kurulacak. Bunun için de keşif faaliyetleri sürüyor.

Türkiye'nin Antarktika'daki ilk meteoroloji istasyonu kuruldu Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Meydanı da, camiyi de biz yapacağız Gündem TGB, 100. Yıl söyleşilerini tamamladı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem