Döviz artışı nar tanesine yaradı

Aydın'da nar üreticileri iyi bir sezon yaşıyor. Çatlak narlar bile hünerli eller tarafından tanelenerek ihraç edilecek hale getiriliyor. Ancak Aydın'da nar ihracatı için büyük tesisler bulunmuyor. Bu da üreticiler için önemli bir sorun teşkil ediyor.

Aydın'da bu yıl nar ihracatı yüzleri güldürdü. Tüketicilere satılamayan çatlak narlar bile, dövizdeki artışla birlikte ihraç ürünü oldu. Aydın'ın Kuyucak ilçesinde hünerli ellerin tanelediği narlar, Avrupa'ya ihraç ediliyor.

Ancak Kuyucaklı nar işletmecisi Nurettin Kurtarıcı, Aydın'da tarıma dayalı sanayinin gelişmemesinden şikâyetçi.

Üreticinin pazarda satamayacağı narlar, bu işletmede üretime dönüşüyor, istihdam ve katma değer yaratıyor.

Kurtarıcı'ya göre asıl sorun üretim değil pazarlama.

Devlet tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine öncülük ederse, çiftçi emeğinin karşılığını alabilecek, ürünü işlenip ambalajlanarak ihraç edilecek, değer kazanacak.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

Birleşik Kamu-İş'den de eylem kararı Ekonomi Enflasyonun yüzde 25,24 olması maaşları iki kat eritti Ekonomi Uğur Soğutma'da işten çıkarılan sendikalıların sayısı 109'a ulaştı Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi