Tarihi Ermeni kilisesinin bakımını imam yapıyor

Çok çeşitli medeniyet ve dinlerin bir arada yaşadığı Anadolu, farklılıklarıyla dikkat çekiyor. Yozgat'ta bir imam, köyündeki tarihi kilisenin her türlü bakımını üstlendi. İmam Metin Halıcı, Ermenicelerce yılın belli dönemlerinde ziyaret edilen tarihi kiliseyi temizliyor ve onarım işlerini yapıyor.

Farklı ülkelerden Ermeniler, yılın belli dönemlerinde Yozgat'a giderek eski yerleşim yerleri olan Terzili Köyü'ndeki tarihi kilisede ibadet ediyorlar. 2 bin yıllık tarihi kilisenin bakımını ise Terzili Köyü Camii İmamı Metin Halıcı yapıyor.

Ulusal Kanal ekibi, Sarıkaya ilçesine bağlı Terzili Köyü'ne gitti.

Kilisenin yerleri halılarla kaplı… Duvarlardaki nişler, haç işaretli perdelerle süslenmiş... Oyukların içinde yakılan mumlar, İbranice ve İngilizce yazılmış İnciller, Hazreti İsa'yı tasvirleri yer alıyor…

İmam Metin Halıcı'nın oğlu Metin Halıcı, kiliseye gönüllü olarak baktıklarını, ailesiyle birlikte düzenli olarak ayda bir temizlik yaptıklarını belirtiyor, "misafirlerimiz üzülmesin" diyor.

Sarıkaya ilçesinin tarihi zenginlikleri bununla da bitmiyor. İlçede ayrıca, Unesco Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan 2 bin yıllık Roma Hamamı da yer alıyor. Ünlü Roma imparatoru Marcus'un çok sevdiği eşi Fulvia adına yaptırdığı hamam oldukça zarar görmüş durumda… Geriye sadece 10 gözlü mermer kemerli bir duvar kalmış.

2 bin 20 lira alan asgari ücretli borçla geçiniyor Gündem İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki binalar yıkılıyor Gündem Diyarbakır'da evlat nöbeti sürüyor Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem