Sendikalı oldular, işten atıldılar

Sendikalı olduğu için işten atılan 17 işçi İstanbul'da Abdi İbrahim binası önünde direnişteydi. Ulusal Kanal'a konuşan işçiler, yeniden işbaşı yapana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi.

Güvenceli çalışıp geleceklerini daha iyi koşullarda sürdürebilmek için sendikalı oldular, işten atıldılar.

İstanbul'da Abdi İbrahim ilaç firmasına bağlı Zet Farma Lojistik şirketinde 17 nakliyat çalışanı yeniden işbaşı yapmak için 11 aydır direnişte.

Yıllardır asgari ücretle çalışan, yaşam koşullarının biraz daha iyileşmesi için sendikalı olan işçiler bugün Abdi İbrahim genel merkezi önündeydi.

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Örgütlenme Dairesi Başkanı Erdal Kopal, mücadele sonuç verene kadar içeride ve dışarda direneceklerini vurguladı.

Kopal, olayın yargıya taşındığını ve yerel mahkemenin işe iade kararı verdiğini söylerek, firmanın hukuk kurallarını yok saydığını belirtti.

Aynı gerekçe ile Santa Farma Lojistik firmasından atılan işçiler de destek için Abdi İbrahim binası önünde direnişteydi.

Zet Farma işçilerinden Cüneyt Doğru işveren firmanın para karşılığında direnişi kırmaya çalıştığını söyledi.

Konu ile ilgili görüşme talep ettiğimiz Abdi İbrahim Firması yetkilileri ise talebimizi geri çevirdi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek işten çıkarılan IFF işçilerini ziyaret etti Ekonomi AKP'nin kadrolaşmasına tepki gösterdiler Ekonomi Açık peynir satılamayacak! Peki bu yeni düzenleme pazarları nasıl etkileyecek? Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi