Avrupa'da Futbol oynayan kadınlar araştırıldı

Futbol oynayan kadınların daha özgüvenli ve dayanışmacı oldukları ortaya çıktı. Avrupada yapılan bir araştırma bu sonucu verdi.

Avrupa'da Futbol oynayan kadınlar araştırıldı. UEFA desteği ile yapılan araştırmada, kadınlarda futbol oynamanın öz güven, problem çözme, zaman yönetimi, kaygıyla baş etme ve iletişim becerilerini artırdığı tespit edildi.

"Kadın Futbol Gelişim Programı"nı ve bununla ilgili araştırma sonuçlarını Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Erturan İlker anlattı.

Çalışma Türkiye'de dahil 6 ülkede yürütülüyor.

Bu kapsamda tek tek kadın futbolcularla görüşüldü.

Sonuçlar dikkat çekici...

İlker, kadınların da spora, futbola yönelmesini istiyor.

Yabancı oyuncu sınırlaması, Futbol Tutkusu programında konuşuldu Spor Kupa finalleri için e-bilet sistemi kararı Spor Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa final maçındaki olaylar taraftar kamerasında Spor Türkiye'den altın madalyasız olimpiyat Spor Olimpiyatlarda bir rezalet daha yaşandı Spor Asya'da kültür, Batı'da yozlaşma! Spor EURO 2024'e 2 gün kaldı! Spor Icardi ne zaman gelecek? Spor Filenin Sultanları yurda döndü Spor Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu ardından kim ne dedi? Spor "Fenerbahçe'ye karakter suikasti yaptılar!" Spor Güler, Real Madrid antrenmanlarında övgü alıyor Spor