Kaliteli zeytin yağı nasıl anlaşılır, tadı ve kokusu nasıl olmalı?

Kaliteli zeytin yağının acısı boğazı yakar mı? Tadı ve kokusu nasıl olmalı? Ulusal Kanal için taze zeytinyağı testi yapan Zeytin Dostu Derneği Başkanvekili Nedim Ekmekçiler, tüketicilerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Tarihi 40 bin yıl önceye dayanan zeytinyağının kalitesinden emin olmak için yapmamız gereken bir kaç ufak testin olduğunu söylüyor, Zeytin Dostu Derneği Başkan Vekili Nedim Ekmekçiler.

Ekmekçiler, zeytinyağında rengin değil kokunun önemli olduğunu vurguluyor ve başlıyor teste.

Taze zeytinin farklı meyve kokularını yayması gerektiğini söyleyen Ekmekçiler, bu sefer de tat testine başlıyor.

Zeytin yağının damakta bıraktığı acı tadın aroma ve minerallerden kaynaklandığını söyleyen Ekmekçiler tüketicilerin buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

HABER: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Elif ve Ilgın, yenilenebilir enerji üretmek için kolları sıvadı Gündem LÖSEV yine anlamlı bir etkinliğe imza attı Gündem Vatan Partisi'nden Kadıköy klibi Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem