150 bin eser biriktirdi

İzmirli Ümit Yazıcı, 50 yılda biriktirdiği 150 bin eserle bir kütüphane kurmak istiyor. Yazıcı'ın arşivinde yok yok, kitapların yanısıra dergi, gazete ve Osmanlıca el yazması eserler de var.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ses sanatçısı ve araştırmacı yazar Ümit Yazıcı, tam bir kitap aşığı. 50 yılda biriktirdiği 150 bin eserle bir kütüphane kurmak en büyük hayali.

Yazıcı'nın koleksiyonunda kitapların yanısıra, çok değerli eserler, eski notalar, bazı yayınların ilk baskıları ve hatta İbrahim Müteferrika baskısı eserler bile mevcut.

Adeta paha biçilemez bir koleksiyona sahip olduğu halde, hiçbirisini satmayı düşünmüyor Ümit Yazıcı. Üstelik bu eserlerin bazılarını cebindeki son parayla almış. Borca bile girmiş.

Kütüphanede Türk musikisi müzesinin de olmasını istiyor. İzmirli sanatseverlerin desteğini bekliyor.

Bu eşsiz koleksiyona yarım asır boyunca bir servet harcadığı halde, ticareti düşünmeyen Yazıcı, en büyük hayalinin gerçekleşmesini iple çekiyor

Kılıçdaroğlu'ndan rant güzellemesi Gündem Tanzimat'tan Cumhuriyet'e kadın fotoğraf sergisi açıldı Gündem Kahramanmaraş'ta metruk bina yıkıldı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem