Memurlar, 2020 yılının ilk maaş bordrolarını yaktı

Memurlar, 2020 yılının ilk maaş bordrolarını yaktı. Türkiye Kamu-Sen tüm Türkiye’de eş zamanlı memur maaşlarına gelen yüzde 4’lük zammı protesto etti. Genel Başkan Önder Kahveci “ Bugün memurlar maaşlarını aldılar. Takke düştü kel göründü” dedi.

2020 yılının ilk maaş bordrosunu yaktılar. Maaş zammına tepki gösterdiler.

2020 yılında memurlara yapılacak zam Ağustos 2019’da açıklanmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Selçuk zammı yüzde 4 olarak duyurmuştu. Memurlar, işte o zammın uygulandığı ilk maaşlarını aldı. Türkiye Kamu-Sen tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak zammı protesto etti. Ankara’daki protesto Ulus Meydanı’ndaydı.

Kamu- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, basın açıklaması yaptı. Sorulan bir soru üzerine Memur-Sen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görüşmesini de değerlendirdi. Memur paketine dikkat çekti.

Açıklamanın ardından maaş bordroları yakıldı.

Kamu çalışanları İzmir’de de bordro yakma eylemi yaptı. Türkiye Kamu-Sen üyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu önünde açıklama yaptı.

Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi İrfan Toksoy, memur maaş zamlarının enflasyonun altında kaldığını söyledi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK - UFUK AKKAYA

KAMERA: TANSEV KARA- AKIN KARA

Metal işçileri İzmir'de eylemde Ekonomi Dönmez: TürkAkım'ı 8 ocak'ta açıyoruz Ekonomi Türk Metal ile Mess Grup arasında Toplu İş Sözleşme süreci tıkandı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi