Avrupa'da normalleşme süreci

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsle mücadele, Avrupa ülkelerinde de sürüyor. Ülkelerde can kaybında azalma görülse de vaka sayıları artıyor. Bir çok Avrupa ülkesinde normalleşme sürecine geçildi. İşte Avrupa'da son durum...

Avrupa'da yeni tip koronavirüsle mücadelede aşama değişti. Bir çok ülkede normalleşme sürecine geçildi.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'da, "virüsle birlikte yaşanılacak dönem" olarak tanımlanan 2. aşama bugün resmen başladı. Ülkede inşaat, imalat ve toptan ticaret sektöründeki 4 milyonu aşkın kişi işbaşı yaptı. Özellikle büyük kentlerde, cadde, meydan ve tren garlarındaki yoğunluk dikkati çekti. 11 Mayıs’ta sergi, müzeler ve kütüphaneler, 1 Haziran’da da restoranlar, kafeler ve kuaför salonları faaliyetlerine yeniden başlayabilecek.

Yine salgının derinden etkilediği İspanya, can kaybı sayısındaki eğriyi aşağı yönlü döndürmeyi başardı. Vaka sayısındaki artışın sürdüğü ülkede, olağanüstü hal devam ediyor. Ancak kademeli normalleşme süreci bugün başladı. Restoran ve küçük işletmelerin yarım randımanlı açılmasına izin verildi. En fazla berber ve kuaförler kepenklerini kaldırdı. Araba üretim şirketleri de kısıtlı seviyede fabrikalarını açtı. Ülke genelinin 11 Mayıs'ta "1. seviyeye" geçmesi öngörülüyor.

Almanya'da ise kuaför ve berber salonları yeniden açıldı.

Hayvanat bahçelerinin yanı sıra müzeler ve sergi salonları da hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları durumunda bugünden itibaren kapılarını açabilecek.

Vaka sayısındaki artışın sürdüğü Belçika'da, bazı tecrit kuralları bugünden itibaren gevşetiliyor. Sosyal mesafe kurallarına uyulması kaydıyla bazı iş yerlerinin açılmasına izin verildi. Bisiklete binmek ya da en çok üç kişiye kadar grup halinde yürüyüş serbest olacak. Otobüs ve tren seferleri artırılacak. Manifatura ve tuhafiye dükkanlarının da faaliyete başlayacağı ülkede, maske satış ve dağıtımı yaygınlaştırılacak. 11 Mayıs'tan itibaren ise diğer bazı dükkanların açılmasına izin verilmesi planlanıyor.

Uzmanlar ikinci dalga ihtimaline karşı uyardı. Normalleşme sürecinde vakaların artabileceğine işaret edildi. İkinci olası bir dalgaya karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Muş'ta ilkbahar güzelliği Gündem Türk tarımında DİTAP dönemi Gündem Rize'den bahar manzaraları Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem