Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mersin’de FETÖ operasyonları

Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mersin’de FETÖ operasyonları düzenlendi. 109 kişi gözaltına alındı. Ankara ve İzmir’deki baskınlarda yüklü miktarda döviz, altın ve 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.

Ankara’da 37, İzmir’de 31, Diyarbakır’da 15, Mersin’de 26 kişi Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

İzmir polisi 27 adrese, eş zamanlı “mahrem imam” baskını yaptı. Operasyonlarda 31 kişi yakalandı. FETÖ'nün İstanbul, İzmir ve Hatay’daki sözde bölge imamları, il mesulleri ve mahrem imamları hücre evlerde gözaltına alındı.

Bylock kullanıcısı şüphelilerde 203 bin 950 lira, 3 bin 380 avro ve 68 bin 350 dolar ele geçirildi. Bu paraların cezaevinde bulunan ya da firari örgüt mensuplarına gönderilmek üzere hazır tutulduğu tespit edildi.

Ankara merkezli FETÖ soruşturmasında da 45 hücre ve gaybubet evlerine operasyon düzenlendi. 37 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3'ünde sahte kimlik, birinde de kardeşine ait kimlik bulundu. Zanlılardan birinin evinde 19 bin 125 dolar, 19 bin 250 avro, 100'er gramlık 3 külçe altın ve 1 dolarlık 25 adet banknot ele geçirildi.

Şüpheliler arasında, örgütün Ankara, Yozgat ve Aksaray il mahrem yapılanmasında yönetici pozisyonunda isimlerin de bulunduğu öğrenildi.

Mersin merkezli 8 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda da 26 şüpheli gözaltına alındı. Bu kez hedefte FETÖ’nün yeniden yapılanmasına hedef alındı.

Operasyonda, 20 bin 450 dolar, 8 bin 220 lira ile örgüte bağlı kişilere ait para yardım listeleri, hediye kartları ve dijital materyaller ele geçirildi.

Diyarbakır merkezli Fetullahçı Terör Örgütü operasyonu da 11 ilde yapıldı. 15 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında FETÖ yöneticisi konumundaki kişilerin sabit hatlardan aradığı tespit edilen 11'i muvazzaf 18 askeri personelinde gözaltına alınmasına karar verildi.

Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mersin’deki FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 109 kişinin Emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Spor salonları yeniden hizmet vermeye başladı Gündem Deniz Fenerine ''taş hastanesi'' kuruldu Gündem Çavuşoğlu: Türkiye'nin olmadığı anlaşma geçerli değil Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem