Karlı çatılarda ekmek kavgası

Muş'ta son zamanlarda etkili olan yağışlar nedeniyle çatılarda kar kalınlığı yaklaşık bir metreye ulaştı. Bu durum bazı vatandaşlar için ekmek kapısı oldu.

Onlar, karlı çatılarda ipin ucunda "ekmek kavgası" veriyorlar.

Görüntüler Türkiye'nin en fazla kar yağan illerinden Muş'tan. Bölgede son zamanlarda kar yağışı etkili. Çatılarda kar kalınlığının yaklaşık bir metreye ulaştı. Bazı vatandaşlar da ekmek parasını çatılarda kar temizleyerek çıkarıyor.

Yüksek binaların çatılarındaki karları temizleyen vatandaşlar, metrelerce yüksekten düşmemek için ip kullanıyor. Bir ucunu bellerine bağladıkları ipin diğer ucunu da çatıdaki demir direk ya da bacaya sabitleyerek güvenlik önlemi alıyorlar. Ekiptekilerden biri de önlem olarak belli bir noktaya sabitlenen ipin ucunu tutarak karları temizleyen arkadaşlarının güvenliğini sağlıyor.

Yaptıkları iş oldukça riskli. Çatılarda çökme tehlikesi var. İşçiler, temizledikleri her çatı için ise 400 lira kazanıyor.

Kar yağışı nedeniyle 4 ilde 2 bin 7 yerleşim yerinin yolu kapandı Gündem 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi için ekip yola çıktı Gündem Kalın: gözlem noktalarımız yerinde duracak Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem