İzmir’in köylerdeki okullarda çocuklar senfoni ile tanıştırıyorlar

Çocukların sanat gelişimi için İzmir’in köylerdeki okullarda çocuklar senfoni ile tanıştırıyor. Enstrümanlarla kaynaşan çocukların "yeteneklerini keşfetmeleri" amaçlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Rotary Kulübü ve İzmir Devlet Senfoni orkestrası köy çocuklarının senfoni tanışması için kolları sıvadı.

“Köyümüze konser geldi” projesi kapsamında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları Doğançay Köyü’ndeki Mualla Muzaffer Yersel Ortaokulu’na gitti.

Önce enstrümanlar tek tek tanıtıldı.

Ardından da senfoni sanatçıları Mualla Muzaffer Yersel Ortaokulu öğrencileri için Quartet konseri verildi.

Projenin amacı, kent merkezine uzak bölgelerde yaşayan çocuk ve gençleri çok sesli müzikle tanıştırmak ve müziği sevdirmek.

Eğirdir gölü kıyısında Türkiye-Kosova dostluk sergisi açıldı Kültür Sanat Trabzon'da 10. Uluslararası Sanat Günler başlıyor Kültür Sanat Tamgalar ile Anadolu'ya yolculuk Kültür Sanat İki sanatçı, iki tutkulu yürek Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt