Ramazan bayramının Arafalık geleneğine drone takviyesi yapıldı

Erzurum Aziziye Belediyesi, Arafalık geleneğini dronelarla yaşattı. Belediye, salgın nedeniyle çocuklara Arafalığını dronelarla dağıttı.

Ramazan bayramının Arafalık geleneğine drone takviyesi yapıldı. Geleneksel Arafakık dağıtımı ilginç görüntülere sebep oldu.

Görüntüler Erzurum'un Aziziye ilçesinden. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan bayramı bu kez eski bayramlardan biraz uzak kalacak.

Erzurum’un merkez ilçesi Aziziye’de çocukların Arife günü ve bayram sabahında halk dilinde "Arafalık" toplayamamaları, buruk bir şeker bayramı geçirmelerine neden olacak.

Ancak Aziziye Belediyesi hem gelenekleri yaşatmak hem de çocuklar buruk bayram geçirmesin diye Arafalık hediyesi hazırladı. Hediyelerin ulaşımında gelenekler yaşatılıp çocuklar sevindirilirken çağımızın yeni teknolojileri dronlardan da faydalanıldı.

İçinde fıstık, çikolata ve şekerlerin olduğu özel hediyeler miniklere dağıtıldı. Salgın nedeniyle hediye paketlerinin içinde birer maske ve kolonyayı da dâhil eden Aziziye Belediyesi yetkilileri yüksek binalardaki katlar için de drone kullandı.

Yurtlarda karantina yapılmayacak Gündem Kovid-19 durgunluğu baklavacılara da yansıdı... Gündem Kabir ziyaretleri başladı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem