İşçiler ABD'nin kapısına dayandı

Sendikalı oldukları için işten atılan İFF işçileri ABD Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. İşçileri çok sayıda sendika temsilcisi, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Vatan Partili Milletvekili adayları ile TGB'li gençler yalnız bırakmadı. Ulusal Kanal'a konuşan işçiler, sendikalı olarak işe geri dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Önlükler giyildi, bayraklar açıldı, halaylar çekildi ve sloganlar atıldı...

İFF işçilerinin sendikal hak mücadelesi sürüyor.

Kocali'nin Gebze ilçesinde kurulu Amerikan Firması IFF Aroma ve Esans Fabrikası'nda sendikalı oldukları gerekçesiyle 30 işçi işten çıkarılmıştı. 44 gündür fabrika önünde mücadele eden işçiler direnişi İstanbul'daki Amerikan Başkonsolosluğu önüne önüne taşıdı.

Çok sayıda sendika temsilcisi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı eyleme Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi Milletvekili adayları ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de destek verdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Başkonsolosluk önünde açıklama yapan Türk-İş İstanbul Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, ABD'li yetkililere seslendi.

Tek Gıda – İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Yunus Durdu ise, Anayasal haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından işçi ve sendika temsilcilerinden oluşan bir heyet, konsolosluğa taleplerini içeren bir mektup teslim etti.

Haber:Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

2015 Toplu Sözleşme görüşmelerinde memurun aldatıldığı ortaya çıktı Ekonomi İzmir’de işçi zirvesi Ekonomi TOKİ işçiyi mağdur etti Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi