Enflasyonun yüzde 25,24 olması maaşları iki kat eritti

Enflasyonun yüzde 25,24 olması maaşları iki kat eritti. TÜİK verileri üzerinde geniş bir inceleme yapan Tüketici Hakları Derneği'nin bir çağrısı ve çözüm önerisi var. Derneğe göre tarım ve gıda politikaları acilen düzeltimeli.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Eylül ayı için "en kötüyü geride bıraktık" dese de Ekim ayı enflasyon rakamları hayat pahalılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Tüketici Hakları Derneği'ne göre, yüzde 25,24'lük enflasyonun gıda fiyatlarına getirdiği zam maaş zamlardan iki kat daha fazla.

Ulusal Kanal'a konuşan Dernek Başkanı Turhan Çakar, hükümetin açıkladığı enflasyonla mücadelenin fiyatlara olumlu yansımadığını söyledi.

Çakar, yaşanan krizden çıkış yolunun yanlış tarım ve gıda politikalarından vazgeçişle mümkün olacağını ifade etti.

HABER: DOĞUKAN ÇOBAN

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

Uğur Soğutma'da işten çıkarılan sendikalıların sayısı 109'a ulaştı Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı: Ev eşyaları cep yaktı Ekonomi Kurt Global'de çalışan 90 işçi, işten çıkartıldı Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi