Binali Yıldırım Deniz Baykal'ın sözlerine ilişkin ilk kez konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül olabilir" sözlerine ilişkin ilk kez konuştu. Yıldırım, "Birinin başkasına makam ikramı çok da demokrasiye uyan bir şey değil" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, eski CHP Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı olarak önermesine ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Net cevaplar vermekten kaçınan Yıldırım, birinin başkasına makam ikramının demokrasiye uygun bir davranış olmadığını söyledi.

Moldova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında kameralar karşısına geçen Başbakan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na yapılacak 7 üyenin seçimi için Meclis'te kurulacak komisyona CHP'nin üye vermeme kararını da değerlendirdi.

CHP, 16 Nisan halk oylamasının meşruluğunun tartışıldığı ortamda, HSK üyeliği için müracaat eden birçok kişinin AKP ile bağı olması nedeniyle komisyona üye vermeyecek.

Muharrem İnce kurultay çağrısı yaptı Gündem Mahmut Kemal İnal Ortaokulu velileri eylem yaptı Gündem Erdoğan, İstanbul'da gençlere seslendi Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem