Kılıçdaroğlu, Ergün Atalay'ı ziyaret etti

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonuna bir asgari ücretli kişi atayacaklarını açıkladı. Yaklaşık iki aydır asgari ücretin 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Atalay, aralık ayından itibaren bu rakam üzerinden pazarlıkların yapılması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.

Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar ve taşeron işçilerle ilgili yaşanan sorunlar konuşuldu.

Kılıçdaroğlu ve Atalay, görüşmenin ardından basının karşısına çıktı.

Ortak basın toplantısında söz alan Türk-İş Başkanı Atalay, Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerinde asgari ücretli bir işçiye de yer vereceklerini söyledi.

Yaklaşık iki aydır asgari ücretin 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Atalay, asgari ücrette rakam üzerinden pazarlıkların yapılması gerektiğini ifade etti.

Atalay’ın ardından konuşan Kemal Kılıçdaroğlu da, taşeronlaşmanın engellenmesi gerektiğini ve her işçinin kadrolu olması gerektiğini söyledi.

HABER: TANSEV KARA

Ekim'de konut satışları arttı Ekonomi Albayrak: Denetimler devam edecek Ekonomi Enerjide dev ortaklık: TürkAkım Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi